Запорізьким виробникам кави важко конкурувати з іншими регіонами
Локальним виробникам кави у Запоріжжі важко конкурувати з обсмажчиками із інших регіонів. Місцеві кавʼярні, наприклад, для приготування кавових напоїв обирають переважно зерна з інших міст, тоді як запорізькі бренди не користуються попитом. Про це у коментарі «Відбудові. Запоріжжя» розповів співвласник Coffeelab Roasters Євгеній Симоненко.
Цікавитесь запорізьким бізнесом? Розповідаємо про нього в інстаграмі - підписуйтесь!
Ми пропонуємо свою каву багатьом кав’ярням, але наші пропозиції відкидають. Наприклад, ми співпрацювали з кав’ярнею DOZA, що вже закрилась. Продали туди кавомолку, кавомашини, спілкувались з власниками. А потім пропонуємо нашу каву, а нам відмовляють, бо наші зерна «немодні». Модна кава – це Київ,
У той же час директорка запорізької фабрики обсмаження кави ISLA Світлана Івахова зазначила, що їхні зерна користуються попитом переважно серед місцевих ресторанів та кафе, кавʼярні мають свої особливості.
Майже у всі кафе та ресторани міста ми постачаємо каву. Нам простіше зі своїми працювати, бо це вдома. Наша кава і в «Фієсті», і в «Оліві», і в ресторані «Маєток Мазепи», і в багатьох інших мережах. Кав’ярні теж беруть, але там інша специфіка,
Раніше «Відбудова. Запоріжжя» повідомляла, що у Запоріжжі зростатимуть ціни на каву через неврожай та проблеми з постачанням.