Стримати ціни: чи подорожчає кава у запорізьких кав’ярнях
Через глобальні економічні обставини кава у Запоріжжі може подорожчати, однак мережі кав’ярень намагатимуться тимчасово стримати ціни. Про це у коментарі «Відбудові. Запоріжжя» розповіла Софія Шпак, директорка з маркетингу мережі Coffee Art.
Цікавитесь запорізьким бізнесом? Розповідаємо про нього в інстаграмі - підписуйтесь!
Як ми вже писали, у Запоріжжі можуть зрости ціни на каву, оскільки основні країни-виробники через спеку та посуху зіткнулися з неврожаєм. Через це ціни на кавові зерна у світі зросли майже на 60% за останній рік, а здорожчання зерна впливає на вартість обсмаженої кави і в подальшому – на ціни в кав’ярнях.
Уникнути подорожчання неможливо через глобальні економічні обставини. Однак ми шукаємо способи зменшити вплив цього на наших клієнтів: оптимізуємо логістику та шукаємо нові формати постачання. Намагатимемось втримати ціни, але і не втратити якість,
Вона підкреслює, що формат закладів To-Go дозволяє встановлювати менші ціни на каву.
Підприємець Євгеній Симоненко зазначив, що у його закладах планують підвищити ціни на каву найближчим часом. Водночас він вважає, що більшість кав’ярень ціни не підніматимуть, оскільки бояться втратити клієнтів.
Вартість кави у Запоріжжі одна з найнижчих у світі. Чи зміниться щось? Взагалі не зміниться. Ніхто не буде підвищувати ціни, бо конкуренція серед бізнесу посилюється, а клієнтів стає менше. Усі будуть і далі пристосовуватись до ситуації,
За словами керуючої кав’ярнею besha Мар’ї Ткаченко, заклад можливо підніме ціни, але значного подорожчання не буде.
Окрім кавових зерен, щомісяця дорожчає ще й молоко, в середньому на 3%. Ми не можемо щомісяця піднімати ціни на каву. І загалом ми не можемо занадто підняти ціни. Людина має собі дозволити 2 чашки кави в день, це наша ідеологія, і ми будемо намагатись тримати ціни на тому рівні, що є зараз,
Раніше «Відбудова. Запоріжжя» також повідомляла, що запорізьким виробникам кави важко конкурувати з обсмажчиками із інших регіонів. Місцеві кавʼярні, наприклад, для приготування кавових напоїв обирають переважно зерна з інших міст, тоді як запорізькі бренди не користуються попитом.