На фермі Zap.Ravlik у Запорізькій області вирощують їстівних равликів. У коментарі «Відбудові. Запоріжжя» співвласник равликового бізнесу Олексій Сорокін розповів про процес вирощування равликів та наскільки це складно.

Цікавитесь запорізьким бізнесом? Розповідаємо про нього в інстаграмі - підписуйтесь!

За його словами, найактивніша фаза роботи припадає на весну та осінь: у березні-квітні починається пробудження маточного стада. Равликів поливають водою та годують морквою, щоб вони швидше шукали собі партнерів.

Після спарювання вони починають нести ікру, яку ми збираємо на малька. А те, що залишилось, промиваємо, засолюємо і продаємо вже готовий продукт. Малька пророщуємо. У травні, коли тепло, пересаджуємо їх в теплиці,

Олексій Сорокін, співзасновник равликової ферми Zap.Ravlik.
Як у Запоріжжі вирощують їстівних равликів на фермі Zap.Ravlik. ФОТО
Годування равликів
Як у Запоріжжі вирощують їстівних равликів на фермі Zap.Ravlik. ФОТО
Ікра равликів
Як у Запоріжжі вирощують їстівних равликів на фермі Zap.Ravlik. ФОТО
Пасовище для равликів на фермі

Паралельно з тим працівникам ферми треба засіяти спеціальну траву, аби на початку літа висадити равликів на пасовища. У серпні починається збір маточного поголів’я. А до кінця осені триває основний збір равликового врожаю.

Направду – тільки літній сезон можна дійсно назвати «справою для ледачих», бо треба лише поливати і годувати равликів. Восени ми їх переробляємо і зберігаємо, щоб взимку готувати їх до продажу,

Олексій Сорокін, співзасновник равликової ферми Zap.Ravlik.

Підприємець додав, що раніше у Запорізькій області було приблизно 10 равликових ферм. Вони лише вирощували равликів та продавали їх. А власники Zap.Ravlik і вирощують, і готують, і продають свою продукцію.

Як у Запоріжжі вирощують їстівних равликів на фермі Zap.Ravlik. ФОТО
Страви з равликів

Зазначимо, що равликова ферма родини Сорокіних працює у Запоріжжі понад 5 років. У 2018 році Олексій потрапив на виставку з автоматизації у Києві, де і дізнався про равликовий бізнес. Він почав вивчати цю тему і навіть відвідав равликову ферму у Білій Церкві, де пізніше пройшов навчання та купив перше маточне стадо. У 2019 році чоловік привіз равликів у Запоріжжя.

Зі слів підприємця, продаж равликової продукції у Запоріжжі почався з благодійного ярмарку. Відтак вони відкрили у місті торгову точку. Але наступного дня почалась повномасштабна війна.

Під час війни, до речі, ресторани почали більше купувати, ніж магазини. Аби у нас було більше клієнтів влітку ми продаємо морозиво, взимку – глінтвейн. Також додали до меню «зрозумілі» страви, такі як хот-доги,

Олексій Сорокін, співзасновник равликової ферми Zap.Ravlik.
Завантажити ще...