Оптові ціни на продукти для запорізьких закладів громадського харчування порівняно з іншими містами України вищі на 5-10 грн за кілограм товару. Про це у коментарі «Відбудові. Запоріжжя» розповів запорізький ресторатор Дмитро Добродій.

Цікавитесь запорізьким бізнесом? Розповідаємо про нього в інстаграмі - підписуйтесь!

Підприємець зазначив, що через збільшення витрат на продукти його бізнес відчуває значне фінансове навантаження, адже щомісяця закуповує товари у великих обсягах. За словами бізнесмена, постачальники завищують ціни на продукти через статус «прифронтового міста» та складну логістику.

Ми закуповуємо товари в Запоріжжі. Але ж в Запоріжжя треба це все привезти. Тому велика націнка йде через логістику. Якщо порівнювати ціни з Дніпром, Києвом або навіть західними регіонами, то у нас вони найвищі, 

Дмитро Добродій, запорізький ресторатор.
Ресторанний бізнес у Запоріжжі платить за продукти більше, ніж заклади в Києві та Дніпрі
Дмитро Добродій, запорізький ресторатор. Фото: «Відбудова. Запоріжжя».

За даними Державної служби статистики, оптові ціни на продукти в Україні протягом 2024 року зросли на 24,8%. Найбільше подорожчали молочні продукти, хліб і напої. У Держстаті зазначили, що продукти зросли в ціні через збільшення витрат на енергоносії, які впливають на виробництво та транспортування.

Раніше «Відбудова. Запоріжжя» розповідала, що ресторанний бізнес у Запоріжжі втрачає клієнтів.

Завантажити ще...