«Майстерня пончиків» у Вільнянську: як місцеві підприємці відкрили заклад за франшизою
8 квітня у Вільнянську Запорізького району запрацювала «Майстерня пончиків». Нову локацію запустили місцеві підприємці, що купили франшизу в запорізького бізнесу. Про відкриття закладу у Вільнянську та плани поширювати франшизу Україною «Відбудові. Запоріжжя» розповів засновник «Майстерні пончиків» Олексій Пучков.
Цікавитесь запорізьким бізнесом? Розповідаємо про нього в інстаграмі - підписуйтесь!


До початку повномасштабного вторгнення «Майстерня пончиків» вже мала за франчайзингом партнерів у Черкасах, Львові та Києві, однак через пандемію та війну ці точки закрили, розповів Олексій Пучков.
Відкрити нову локацію у Вільнянську запропонували місцеві підприємці.
Вони купили приміщення і захотіли відкрити там саме «Майстерню пончиків», щоб вільнянці не витрачали бензин на поїздки до Запоріжжя за пончиками. Тож, за системою франчайзингу, ми уклали угоду: я надаю консультації, налагоджую поставки, а з їхнього боку – інвестиції,


За словами підприємця, від роботи локації він отримуватиме 3% з товарообігу. Покупці франшизи керуватимуть там самостійно, а команда Олексія Пучкова – супроводжуватиме та поставлятиме необхідні товари: каву, суміш для тіста.
Найбільше коштів для запуску у Вільнянську пішло саме на будівельні роботи та обладнання МАФу.
Зараз власники локації складають загальний кошторис. Оскільки МАФ – це їхня власність, то там провели утеплення, комунікації, капітальний ремонт зробили. І саме приміщення велике – до 40 квадратних метрів,


Олексій Пучков також зазначив, що попит на франшизу «Майстерні пончиків» є, але поки що нових домовленостей немає.
Потроху приходять заявки, але поки далі обговорення справа не пішла. Надаємо інформацію, консультуємо. Проте, підприємців часто зупиняє пошук відповідної локації через складнощі з інфраструктурою,
Підприємець розповів, що можливо відкриття локації у Вільнянську вплине на клієнтський потік в запорізькій «Майстерні пончиків». Однак, Олексій Пучков припускає, що потепління має сприяти зростанню кількості відвідувачів.
Розумію, що з відкриттям локації у Вільнянську ми втратили частину клієнтів. Вони не будуть тепер їздити за пончиками до Запоріжжі й купуватимуть там. Чекаємо, що з потеплінням більше запоріжців приходитимуть до нас, бо в січні-лютому відчули значний спад, але вже в березні люди почали повертатись до нас,


Раніше «Відбудова. Запоріжжя» розповідала, що запорізький заклад Seven Restopub відкрив заклад у Львові.