Чи потрібно кав’ярні перейти на двошарові стаканчики?

Вибір правильного посуду для напоїв — важливе питання для будь-якої кав’ярні. Від цього залежить не тільки зручність і лояльність клієнтів, а й вплив бізнесу на екологію.

Останніми роками все більшої популярності набувають двошарові паперові стакани, приклади котрих Ви можете знайти за цим посилання. Далі ми розберемося, які переваги вони дають і чи потрібно Вашій кав’ярні переходити на цей різновид одноразового посуду.

Які вигоди у використання двошарових стаканчиків у кафе?

  1. Менше відходів. Завдяки щільній структурі двошарових стаканчиків клієнтам зазвичай не потрібні додаткові паперові серветки. Підраховано, що одна кав’ярня може знизити споживання серветок на 50-70% після переходу на такі стакани. Це не тільки економія для бізнесу, а й користь для екології.
  2. Міцність і стійкість. Двошаровий стакан набагато складніше зім’яти або проткнути, ніж звичайний паперовий. Це знижує ризик протікання і розливів гарячих напоїв. У результаті персоналу доведеться рідше переробляти замовлення і витрачати менше часу на прибирання столів.
  3. Біорозкладність. Внутрішній шар біопластику у двошарових стаканах повністю компостується разом із папером. На відміну від цього, звичайні паперові стакани з поліетиленовим покриттям не переробляються і сотні років розкладаються на звалищах. Використовуючи біорозкладні рішення, Ви показуєте клієнтам свою екологічну відповідальність.
  4. Брендинг. Оригінальний дизайн двошарового стакана з Вашим логотипом привертатиме увагу і підвищуватиме впізнаваність кав’ярні. Клієнти мимоволі стають амбасадорами Вашого бренду, коли йдуть з таким стаканом по вулиці.
  5. Широкий вибір розмірів. Двошарові стаканчики випускаються в різних об’ємах — від міні до XL. Це дасть змогу запропонувати клієнтам гнучкі порції напоїв і за потреби змінювати їх, зберігаючи єдиний стиль.

Коли краще обрати одношарові стаканчики?

Чи потрібно кав’ярні перейти на двошарові стаканчики?

Попри численні переваги, двошарові стакани підходять не для всіх форматів кав’ярень. Ось приклади ситуацій, коли має сенс придивитися до одношарових виробів:

  • Якщо у Вашому меню переважають холодні напої. Тут підійдуть прозорі пластикового стакана — вони легші, дешевші й дають змогу клієнту оцінити вид напою. Наприклад, для літнього асортименту з лимонадами, коктейлями й холодною кавою оптимальні пластикові стакани.
  • Двошарові стакани в середньому на 20-40% дорожчі за звичайні паперові. Якщо кав’ярня нещодавно відкрилася і фінанси обмежені, то на перших порах достатньо закупити бюджетні паперові стакани з поліетиленовим покриттям. Головне — поступово вивчати відгуки клієнтів і придивлятися до альтернативних варіантів.
  • Якщо клієнти часто замовляють кілька напоїв із собою. Для цього зручно використовувати спеціальні підставки, в які вставляються 2-4 стакани. Двошарового стаканчика через свою щільну структуру зазвичай погано поміщаються в такі підставки.
  • Коли важливо бачити колір і структуру напою. Для авторських кавових міксів, райдужних лате та інших незвичайних рецептів краще використовувати прозорі стакани, через які видно всі шари й переходи. Двошарові стаканчики для цього не підійдуть — хіба що вибрати варіант із прозорим віконцем збоку.
Завантажити ще...