У Запоріжжі на базі професійно-технічного закладу освіти з’явиться кулінарний хаб. У ньому містяни зможуть підвищити кваліфікацію або здобути нову професію у сфері харчової промисловості. Завершення ремонтних робіт у хабі планується до кінця 2024 року, а його відкриття на 2025 рік. 

Про це повідомили на сайті Запорізької ОДА.

Тільки корисні та достовірні новини! Підписуйтесь на telegram-канал «Відбудова. Запоріжжя»

Станом на жовтень 2024 року в приміщенні тривають ремонтні роботи.

Ми вже провели демонтажні роботи. На сьогодні триває підготовка до оздоблювальних робіт. Будівельники шпаклюють стіни, бетонують підлогу, ремонтують покрівлю. Я думаю, що до кінця року навчально-практичний центр відкриє свої двері для учнів, 

Віктор, директор закладу освіти, на базі якого запрацює хаб
У Запоріжжі триває будівництво кулінарного хабу, в якому містяни зможуть здобути нову професію
Будівельні роботи у майбутньому кулінарному хабі. Фото: ЗОДА

Відомо, що у кінці листопада до кулінарного хабу почне надходити нове сучасне обладнання, яке має забезпечити якісне професійне навчання.

Одне з завдань закладу перепідготовка або ж навчання кухарів закладів освіти. Планується, що у наступному році хаб підготує 70 спеціалістів. Крім цього, у 2025 році кулінарний хаб почне виготовлення їжі для закладів освіти.

Тут буде не тільки навчання, а й виготовлення продукції. Їжа буде доставлятись до певних закладів освіти. У ще одному приміщенні також зробимо ремонт. Тобто у нас буде дві лабораторії, з’єднані між собою, для приготування їжі, 

Віктор, директор закладу освіти, на базі якого запрацює хаб
У Запоріжжі триває будівництво кулінарного хабу, в якому містяни зможуть здобути нову професію
Будівельні роботи у майбутньому кулінарному хабі. Фото: ЗОДА

Також на базі хабу проводитимуть кулінарні майстер-класи та курси перепідготовки для всіх охочих, у тому числі для внутрішньо-переміщених осіб та ветеранів. 

Раніше ми повідомляли, що у Гуляйпільській громаді планують створити майданчик для переробки будівельних відходів.

Завантажити ще...