У Запоріжжі відбулися значні зміни в організації харчування школярів. Традиційні шкільні їдальні замінюються кейтерингом, коли готові обіди доставляються безпосередньо до навчальних закладів. Департамент освіти і науки Запорізької міської ради вже провів тендер для визначення підрядника, який надаватиме кейтерингові послуги у закладах середньої освіти. Про це повідомляє  «Відбудова.Запоріжжя»  з посиланням на тендер у системі Prozorro.

В тендері взяла участь лише одна компанія – ТОВ «ДВ Компані», яка запропонувала організувати харчування школярів в Запоріжжі за майже 18,8 млн грн. Станом на 17 вересня підрядник очікує рішення. 

Майже 19 млн гривень влада планує витратити на харчування запорізьких школярів
Тендер на кейтерингові послуги. Скріншот сайту Prozorro

Так, готові обіди підрядник  має доставляти безпосередньо до 13 навчальних закладів Вознесенівського, 5 – Заводського, 6 – Олександрівського, 11 – Дніпровського, 10 – Хортицького, 10 – Комунарського, 16 – Шевченківського районів.

Згідно тендерній документації, підрядник готує їжу, охолоджує її до 3-5°C, зберігає і транспортує у безпечних умовах. Їжу доставляють у герметичних контейнерах і термобоксах. Перед подачею страви розігрівають до 60-70°C. Усі етапи приготування та зберігання мають відповідати санітарним нормам.

Контроль якості та безпеки їжі здійснює медичний працівник або відповідальна особа, визначена наказом. Вони перевіряють страви на зовнішній вигляд, смак і запах. Представники батьків також можуть брати участь у перевірці за наявності медичної книжки.

Меню складається з урахуванням дієтичних потреб дітей, сезонності та норм харчування. Вартість порції не повинна перевищувати 45 грн. На кожну страву підрядник повинен мати технологічну карту.  Там вказується назва страви, рецепт, кількість порцій, норми сировини на порцію, та короткий опис процесу приготування й оформлення страви.

Завантажити ще...